Studio D Interiors | Home With a Birds Eye View
1333
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1333,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.8.1,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Home With a Birds Eye View

Riverdale, New York (The Bronx)

This colorful 2 bedroom, 2 bathroom home was created for an avid nature photographer, his wife and their cat. The amazing views of the Hudson River was the main focal point that we created this living space around.

 

During the height of Covid, this couple like many, was spending most of their time at home. Bringing cheerful color into the space was important to them, so using a very bold and colorful custom rug in the living room was our jumping off point for inspiration, which we then carried up the walls and into the furnishings, art and accessories.

 

The kitchen layout was completely changed in order to open the space, bring in more light and increase counter space and storage. The fun and colorful backsplash plays off the muted cabinetry color. The copper farm sink adds another dimension and texture to the kitchen.

 

As this couple was downsizing from a house into an apartment, storage was also of importance. We reshaped the layout of the space to include areas for more storage cabinetry such as the custom breakfront cabinet in the living room.

 

In a New York City apartment, litter box storage is always a challenge. We custom built a new cabinet in their hallway off the foyer, to house the litter box. A hole cut out in one of the cabinet doors was used so their cat could easily access the litter box when needed. 

 

The second bedroom was turned into a home office and occasional guest bedroom with a sleeper sofa for when guests stay over. Considering colors in the room, Zoom backgrounds and lighting was very important for this space. Renovating the existing closet also maximized storage in addition to creating a more modern and streamlined look.

 

The primary bedroom was a Zen retreat for the couple, with muted, monochromatic tones and touches of walnut wood furniture for warmth. A smaller workspace for occasional use was included in the room as well.

 

Finishing off the home was the 4 season glass enclosed porch where we removed the door, added new teak flooring for warmth and continued the colors from the living room into that space.